Tof

Aramid

Aramid

Aramide is een gele synthetische vezel, die zeer sterk, stootvast en slagvast is. Van de Aramide/Kevlar vezel komt het spreekwoord: “vijf keer sterker dan staal”.

Aramid weefsel is iets minder stijf dan koolstofvezel, maar kan ongelofelijk goed tegen puntbelasting. Vandaar dat het vaak gebruikt wordt in kogelvrije vesten. Het nadeel hiervan is dat schuren en knippen lastig is, vandaar dat wij hiervoor ook speciale scharen in ons assortiment hebben.

Kevlar heeft daarnaast ook de eigenschap dat deze zeer taai is. Je kunt kevlar (in combinatie met epoxyhars) ook gebruiken voor wrijvende oppervlakken. Deze aramide is niet te gebruiken als een textiel weefsel en moet daarom gecombineerd worden met een hars.

Meer over aramid

Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels met moleculen die zich kenmerken door relatief rigide polymeerketens. Deze moleculen zijn verbonden met sterke waterstofbruggen die de mechanische belasting zeer efficiënt overbrengen. Hierdoor kunnen ketens worden gebruikt met een relatief laag moleculair gewicht.

De term “aramide” is een afkorting van “aromatische polyamide”. Aromatische polyamiden werden begin jaren zestig voor het eerst commercieel toegepast als meta-aramidevezels. In de jaren zestig en zeventig werden para-aramidevezels ontwikkeld.

Aramidevezels beschikken over een aantal algemene kenmerken die hen van andere synthetische vezels onderscheiden:

Hoge sterkte
Goede weerstand tegen slijtage
Goede weerstand tegen organische oplosmiddelen
Niet-geleidend
Geen smeltpunt
Lage ontvlambaarheid
Goede stofintegriteit bij hoge temperaturen

Online aramid kopen

Wil je online aramid kopen? Dat doe je natuurlijk bij Compositesplaza.com. Hier kun je online de beste carbon en aramid kopen van de beste kwaliteit. Compositesplaza.com is dan ook de enige keuze die je hebt!