Tuin

Nesling Pergola

Nesling Pergola

Nesling is een kwaliteitsspeler voor schaduwdoeken, rolgordijnen voor buiten en pergola kits. Nesling werkt met diverse dealers door heel Nederland zoals Schaduwwinkel.nl.

Met een Nesling Pergola kunt u (een deel van) het terras afsluiten zodat u op de warmste dagen van het jaar de verkoelende schaduw kunt opzoeken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Nesling Pergola?

Onder een waterdicht harmonicadoek blijft de warmte meer hangen. Dat kan een voordeel maar ook een nadeel zijn. Doordat het doek 100% dicht is kan de warmte er niet doorheen maar moet er omheen. In een kleine stadspatio kan dit voor problemen zorgen. Op een winderig dakterras hoeft dit geen enkele rol te spelen. Maar hou er wel rekening mee!

Een waterdicht harmonicadoek moet goed op afschot worden gemonteerd. En met goed bedoelen we ook echt 15-20 cm per meter of meer. Bij een standaard breedte doek van 290 cm is dat dus 45-60 cm oftwel een halve meter! Het is verstandig om hiermee rekening te houden bij de bouw van je pergola of frame want in een “normale” pergola staat het heel vreemd als het doek er zo schuin in hangt…

Een waterdichte stof is een heel ander type stof. Natuurlijk zul je zeggen; logisch, maar de uitstraling is ook totaal anders. Een waterafstotend doek is veelal een Polyester doek wat is gecoat met teflon of een andere coating en is 100 dicht, fijner van structuur, niet open en transparant. Daardoor ook lastiger schoon te maken en te houden en gevoeliger voor vervuiling. Bij een transparant open doek kun je met een waterslang de vervuiling er van onderen afspuiten dat lukt niet bij een waterafstotende doek dan moet je op een ladder.